Vårturné!

annons rgbBland drakar och dragqueens” heter vår succéföreställning där några av landets mest erkända dragartister läser sagor för barn. Vårturnén blir den största hittills – nu ska barn i hela Sverige få sagostunder med drag! 

Barn lär sig könsroller tidigt. I sagorna får de läsa om söta hjälplösa prinsessor och starka modiga prinsar. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill författaren och konstnären Petter Wallenberg ändra på. Han har skapat Bland drakar och dragqueens, där erkända dragartister – Robert Fux, Carnita Molida, Inga Tvivel, Per Öhagen och Henrik Johansson läser sagor barn mellan c.a 3 och 7 år. Varje sagostund är som en konfettibomb av glitter, lek och könsöverskridande förvandling som fascinerar barn, såväl som föräldrar.

Föreställningens premiärsäsong på Stadsbiblioteket i Stockholm blev så populär att alla datum blev fullbokade inom några timmar och följdes upp av gästspel runt om i landet. Nu är det dags för vårturné – den största hittills med över 30 sagostunder i hela Sverige. För att möta den stora efterfrågan har man dessutom utökat ensemblen med två nya sagodrottningar, som nu ansluter sig med utklädningslådor och normkreativ barnlitteratur i baggaget. 

Projektet har hyllats av bl.a författaren och komikern Jonas Gardell som skrev på Instragram: ”Mitt hjärta smälter. Drugor åker runt på bibliotek och läser sagor för barn.

”Jag skulle älskat det här när jag var liten, säger Petter Wallenberg. Bland drakar och dragqueens är ett färgsprakande sätt att visa barn att alla får vara som de är.”

Bland drakar och dragqueens kan man se hela våren på bibliotek och andra plaster i landet. Datum och platser hittar ni nedan. Bokningar sker med respektive lokal. 

www.blanddrakarochdragqueens.se

23/1 – VIVALLA BIBLIOTEK, ÖREBRO

26/1 – UPPSALA KONSERT & KONGRESS

27/1 – ÖSTERSUNDS BIBLIOTEK 

2/2 – HALLSTAHAMMAR BIBLIOTEK2/2 – UPPSALA KONSERT & KONGRESS

15/2 & 16/2 – SKELLEFTEÅ BIBLIOTEK

28/2 – KILS BIBLIOTEK

28/2 – FILIPSTADS BIBLIOTEK

2/3 – NORRTÄLJE STADSBIBLIOTEK

9/3 – MOTALA BIBLIOTEK

16/3 – UPPSALA STADSBIBLIOTEK

23/3 – GOTTSUNDA BIBLIOTEK

30/3 – STOCKHOLMS STADSBIBLIOTEK

6/4 – ÖSTHAMMARS BIBLIOTEK

6/4 & 7/4 – UPPSALA KONSERT & 

KONGRESS

23/4 – JORDBRO BIBLIOTEK24/4 – BRANDBERGEN BIBLIOTEK

25/4 – VÄSTERHANINGE BIBLIOTEK

26/4 – HANDENS BIBLIOTEK

27/4 – MUNKFORS BIBLIOTEK

27/4 – SUNNE BIBLIOTEK

27/4 – ARVIKA BIBLIOTEK

4/5 – SOLLENTUNA BIBLIOTEK

17/5 – ESKILSTUNA BIBLIOTEK

25/5 – NORRKÖPINGS BIBLIOTEK

 

Arrangeras med stöd från Kulturrådet och Stockholms Stad.

Annons