Rainbow Riots Festival 2019!

Rainbow Riots FestivalEfter över 150 års kriminalisering är nu alla indier fria att älska, sedan den brittiska koloniallagen mot samkönade relationer avskaffades i Indien för nästan ett år sedan. Det är en tid av frigörelse för landets hbtq-personer, och mitt i händelsernas centrum befinner sig den internationella hbtq-organisationen Rainbow Riots. Sedan två år tillbaka har Rainbow Riots’ grundare, den svenske artisten och aktivisten Petter Wallenberg, varit i Bombay och skapat det nya albumet ”Rainbow Riots India” i samarbete med Indiens första öppet queera sångare och dansare. Projektet har uppmärksammats över hela Indien där medierna utnämnt första singeln ”Love is Love” till Indiens första Pride-låt.

Under Rainbow Riots Festival 2019 kommer det indiska teamet av samarbetspartners till Sverige: Sushant Divgikar, Indiens första gaykändis och dragqueen, medlemmar ur Dancing Queens, Indiens första dansgrupp som är del av det uråldriga indiska trans-community som anses ha gudomliga krafter och Tropical Marca, Indiens första queer-rappare.

Lördag 3:e augusti får ni chansen att se projektet på stora scenen under Stockholm Pride där Wallenberg och hans indiska samarbetspartners uppträder med musikmaterialet LIVE, vilket blir första gången indiska artister någonsin uppträtt på en internationell Pride-scen. Fredag 2:a augusti får ni en chans att möta gruppen under ett seminarium i Pride House och ett event i samarbete med Indian Street Food & Co där ni kan få reda på mer om arbetet med Rainbow Riots India men också om hur det är att leva som hbtq-personer i världens folkrikaste land där samkönad kärlek just blivit lagligt. 

”När jag kom till Indien första gången för två år sedan var det fortfarande olagligt att vara gay. Sedan dess har en revolution startat. Kom och möt pionjärerna från Indiens regnbågsrevolution” säger Petter Wallenberg.

Rainbow Riots Festival 2019:

Fredag 2 Aug:

Seminarium om Rainbow Riots India in Pride House

Tid: 12:00 – 12:45

Adress: Ringvägen 98, 118 60 Stockholm

Fredag 2 Aug:

Rainbow Riots India launch at Indian Street Food & Co

Tid: 16:00 – 18:00

Adress: Indian Street Food & Co, Karlbergsvägen 43, 113 37 Stockholm

OSA senaset 30:e juli till: contact@rainbowriots.org

Lördag 3 Aug:

Rainbow Riots India LIVE on the main stage in Pride Park

Tid: 20:30

Adress: Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2

 

Rainbow Riots Festival har skapats med stöd från Svenska Postkodsstiftelsen, Musikverket, Stockholm Stad och Region Stockholm

Annons