Inkluderande dragshow workshop!

Alla människor behöver få skina. Men för många med funktionsvariationer är det lätt att känna sig osynliga. Det vill vi ändra på.

Därför håller vi på och utvecklar vårt projekt ”Bland drakar och dragqueens” för att inkludera fler målgrupper. Under hela hösten håller vi i kreativa workshops med Kung Saga Gymnasium – en estetisk särskola för ungdomar med olika typer av funktionsvariationer.

Under vägledning av vår dragartist Tant-Henrik får eleverna prova på olika sceniska uttryck som förknippas med konstformen drag, t.ex att mima, catwalka och klä ut och förvandla sig till en fantasifigur. Dragshow i vår tappning handlar om att leka med olika uttryck precis som man vill. Det finns inga rätt och fel, utan enbart den egna fantasin sätter gränsen.

Första workshopen är avklarad och det behövs bara ett ord för att beskriva den – succé! ❤️❤️❤️❤️❤️

Projektet genomförs med stöd från Arvsfonden.

Annons