Underklädesfesten under Pride

Underklädesfesten flyer 2016Fråga: Vad händer när man skalar av människor deras olika gruppidentiteter, och samlar alla iklädda enbart underkläder?

Svar: The best night of your life.

I åtta år har vi arrangerat vår tradition under Stockholm Pride: Underklädesfesten. Den är egentligen mycket mer än bara en fest, den är ett performance konst-happening i grupp, där deltagaren själv är både konstverket och underhållningen. Vi inkluderar alla kroppstyper, könsidentiteter, åldrar och etniciteter i ett unikt möte, där ”vi och dem” luckras upp.

Underklädesfesten började som en motreaktion på segregeringen och uppdelningen i kulturlivet, där det finns specifika mötesplatser för heterosexuella och andra för hbtq-personer – för att inte tala om alla ytterliga grupperingar och separatistiska rum. Det är ett experiment som utforskar vad som händer på en mötesplats för alla sexualiteter, könsidentiteter, kroppar och åldrar – om alla skalar av alla sina kläder och gruppidentiter, dvs dansar i underkläderna. Om alla blir en.

Resultatet har blivit Prides absolut populäraste event. Underklädesfesten är efter åtta år större än någonsin, med en trogen publik som reser in från hela Skandinavien och Europa. På torsdag blir det den största någonsin, då vi intar hela Södra Teatern, med tre dansgolv på tre våningar, 12 Dj’s och specialöppet till 05. Vi ses i underkläderna!

För mer info, läs vidare här:

 

Annons