Sveriges första workshop om dragshow en stor succé

Petter Wallenberg och Kulturföreningen Mums i samarbete med Sophie Thelning från Jämlik Retorik som bjöd under Pride 2016 in till det nya evenemanget Drag Workshop 2016 – en unik blandning mellan seminarie, samtal, uppträdanden och grupp-performance. Under en och en halv timme fick publiken svaren på allt de ville veta om dragshow men inte vågat fråga.

På scen stod Sveriges mest intressanta urval av dragartister, som representerade olika sorters  könsöverskridande – från dragqueens till dragkungar och bio-queens. Robert Fux, Carnita Molida, Bex De La Kex, Brad Clitt, Inga Tvivel, Butchessa och Lucky Slut Bonita både showade och samtalade. Ämnet dragshow diskuterade och analyserades från olika vinklar, och deltagarna fick under ledning av experterna lära sig konsten att gå i klackar, välja dragnamn, smink och peruk med mer. Som avslutning iscensattes Sveriges första mass-lipsync, där alla i hela lokalen mimade i grupp som en kollektiv dragshow.

“Det var en stor succé” säger Petter Wallenberg. “Vi ville visa att drag handlar om så mycket mer än bara paljetter. Drag är en konstform som leker med könsroller och vänder upp och ner på stereotyper. Alla borde prova det någon gång.”

Drag Workshop arrangerades med stöd från Stockholm Stad.

Annons