Bland drakar och dragqueens

Flyer 1

Petter Wallenberg och Mums presenterar:

BLAND DRAKAR OCH DRAGQUEENS

Vid fyra tillfällen under hösten blir Stadsbibliotekets magiska sagorum mer glittrande och färgsprakande än vanligt. Några av landets mest erkända dragartister bjuds in för att hålla normkreativa sagostunder när konceptet som gjort succé i USA nu har Sverigepremiär.

Barn får ofta höra talas om prinsessor i nöd och om modiga prinsar som ska komma till deras undsättning. Samtidigt ökar efterfrågan på normkreativ barnkultur.

Regissören och producenten Petter Wallenberg har skapat Bland drakar och dragqueens där en ensemble erkända dragartister – Robert Fux, Carnita Molida och Inga Tvivel – intar scenen i Stadsbibliotekets sagorum för att gestalta ett urval sagor för barn mellan 3 och 7 år. Dragshow är en konstform som talar ett språk som barn förstår och förtrollas av med starka färger, glittrande fest, utklädnad och könsöverskridande förvandling.

– Jag skulle önska att det fanns något sånt här när jag var liten, säger Petter Wallenberg. Bland drakar och dragqueens är ett färgsprakande sätt att visa barn att det är okej att vara annorlunda.

Sagoläsningarna kommer att äga rum en söndag i månaden under hösten. Höstens datum: 17 september, 15 oktober, 19 november samt 17 december

Fri entré. Bokning via www.biblioteket.se

Annons