Queer Rap Workshop

queer rap flyerRapmusik är en konstform som ofta sammankopplas med heteronormativitet och homofobi. Men vad händer när hbtq-personer använder konstformen som uttrycksmedel? Kan rapmusik vara queer? Och i så fall hur?

Petter Wallenberg är en erkänd artist, musikproducent och aktivist som är aktuell med albumet Rainbow Riots där queera gästartister från flera av världens farligaste länder för hbtq-personer medverkar. Två av dem är med i detta seminarie om queer rap.

Tillsammans med Jwl B från legendariska lesbiska rapparna Yo Majesty och jamaicanske rapparen och aktivisten Mista Majah P bjuder vi in till en unik hybrid av uppträdanden, seminarium och utforskande samtal.

Hur funkar det att vara queer och rappare? Kan rap ifrågasätta könsroller? Kan rap kämpa för hbtq-rättigheter? Detta är några av frågorna vi kommer att ställa, diskutera och engagera publiken i.

Torsdag 3:e Augusti kl 16:00: Queer Rap Workshop, Pride House, Kulturhuset

Med stöd från Stockholms stad

Annons