Rainbow Riots Radio ute 30:e maj!

Petter Wallenberg by Miguel Angel Regalado

Rainbow Riots Radio – ny pod med queera berättelser från hela världen

Rainbow Riots Radio är vårt nya webbradioprogram med queera historier från hela världen. Här hörs gripande berättelser, undersökande journalistik, spoken word poesi och specialgjord musik ihopvävt på ett nytt sätt. 

Podcasten är skapad och presenterad av vår ordförande Petter Wallenberg, artist och aktivist, i samarbete med vår systerorganisation, Rainbow Riots. Denna serie i 10 fristående avsnitt lyfter fram inspirerande människor, gripande livsöden och intressanta berättelser Petter mött under sina resor för att kämpa för hbtq-rättigheter världen över. 

I Rainbow Riots Radio hörs andra berättelser än de vi är vana att höra. Här möts queera historier och livsöden från olika kulturer och kontinenter, inklusive länder där hbtq-personer lever i livsfara. 

I Rainbow Riots Radio möter ni alltifrån heliga transpersoner på Bombays gator till aboriginal dragqueens i Australien, Afrikas första öppna gaypräst, en 73-årig svensk överlevare av Aidskrisen till queer kvinnlig bondage i Berlin och en Jamaicansk rappare och gayaktivist med skottpris på sitt huvud. Och många fler. 

Allt vävs samman med musiksamarbeten som Petter gjort med de medverkande, där sång, rap och poesi formar ett musikaliskt vapen mot förtryck. Allt är musik är originalmusik skapad av Petter och hans artistskollektiv Rainbow Riots. 

Rainbow Riots Radio är den nya podden för alla som är intresserade av queerkultur, historia och samhälle – men det går lika bra att lyssna på om man vill ha kreativa grepp och musik sammanknutna i en kärna av rappa samtal och starka berättelser. 

”Det här är både en radioprogram och ett musikaliskt samarbete med de människor jag har träffat under mina resor för att kämpa för hbt-rättigheter över hela världen. Här finns både spänning, drama och motståndskraft. Rainbow Riots Radio kopplar samman våra queera historier världen över och ger röst till de som ofta tystas ner.”

Rainbow Riots Radio presenteras på engelska och släpps i 10 avsnitt som släpps varannan vecka med start 30:e maj. Podcasten är gratis att lyssna på och kommer att släppas på iTunes och andra plattformar. En textad version kommer att släppas på YouTube och Facebook.

Podden släpps 30:e maj här: http://rainbowriots.org/portfolio/rainbow-riots-radio/

Rainbow Riots Radio stöds av Kulturbryggan och Svenska Postkodstiftelsen.

Se trailern här:

Annons