Seminarie i Kulturhuset!

IMG_4206

Detta hände när vår produktion Bland drakar och dragqueens kom till Bredäng:

Barn: ”Varför är du klädd som prinsessa?”

Sagodrottningen Pelle: ”För att jag tycker om det.”

Barn: ”Jag tycker om glass.”

För ett år sedan skapade vi projektet Bland drakar och dragqueens där några av landets mest erkända dragartister läser sagor för barn.

Det var en udda idé och inte helt sjävklart hur den skulle tas emot. Det har kommit in några hot och arga mail om att jag är ”en pervers jävel som låter barn vara med transor.”

Men nästan direkt hände nåt. Det klickade. Inom några timmar var alla biljetter fullbokade. Sedan starten har vi nu åkt runt på bibliotek och förskolor i hela Sverige. Och fler kommer det blir. Av all kärlek framgår det tydligt att fler därute vill ha Bland drakar och dragqueens.

Det som är så roligt i detta projekt är att det är vuxna som läser in en massa olika symboler i att dragqueens läser sagor för barn. Barnen gör det inte. De njuter av sagan. Låter sagoläsaren få veta om de har några frågor. Det blir ett möte, som när Pelle och barnen på bilden träffades.

Idag har vi ett seminarie om projektet i Pride House, Kulturhuset kl 14. Regissören Petter Wallenberg och ensemblen kommer att samtala om hela den här resan live inför publik. Kom!

Annons