Premiär för vår nya föreställning på Konserthuset!

Vår prisbelönta scenkonstproduktion Bland drakar och dragqueens där kända svenska dragartister läser sagor för barn har turnerat landet runt i fem år. Nu flyttar den för första gången in i Konserthuset Stockholm och förvandlas till en nyskriven konsertsaga med klassiska musiker från hela Europa!

Regissören, författaren och konstnären Petter Wallenberg om föreställningen:”Det här är världspremiär för vår konsertsaga i samarbete med Konserthuset! Det här är dessutom vår egenskrivna originalberättelse med egenskrivna låtar, till skillnad från våra ordinarie sagostunder. Föreställningen handlar om något som alla som är, eller har var varit barn, kan känna igen; att först känna sig liten och rädd för att sedan upptäcka sin styrka och våga ta plats i världen! Det kommer bli ett spännande, färgsprakande och musikaliskt äventyr bland drakar och dragqueens!”


Bland drakar och dragqueens – där kända dragartister läser sagor för barn – har blivit mycket populär. Sedan premiärsäsongen på Stadsbiblioteket i Stockholm 2017 har föreställningen turnerat landet runt och mött tusentals barn på bibliotek, teatrar, skolor och förskolor – till och med gästat Brooklyn Library i New York. Tongivande personer som Jonas Gardell och Camilla Thulin har hyllat produktionen, som även vunnit Pelle Svanslös Våga vara snäll-pris samt utnämnts till ”Läsande Förebilder” av BonnierförlagenLäsrörelsen och Berättarministeriet

Hundratals minnesvärda möten uppstår när barn möter dragshowartister. Världen vidgas och allt känns möjligt. Som en flicka uttryckte det vid en sagostund på ett bibliotek: ”Eftersom du får vara prinsessa får jag vara enhörning. Jag har förstått det nu.””Jag hade önskat att det fanns något sånt här när jag var liten”, säger regissören, författaren och konstnären Petter Wallenberg. ”Det är ett livsbejakande sätt att visa barn att man får vara som man vill!”

Efter att ha turnerat landet runt i fem år flyttar nu Bland drakar och dragqueens för första gången in i Konserthuset Stockholm där den förvandlas till en nyskriven konsertsaga med klassiska musiker från hela Europa.Det blir ett nytt färgsprakande möte mellan dragshow, barnteater och levande musik, under fyra föreställningar i februari 2022. Föreställningen framförs med fantasifull kostym, spännande dramatik, medryckande sång och dans av dragshowartisten Inga Tvivel (Jan Ericson). Genom hela showen spelas musikstycken av klassiska tonsättare, nyskrivna sånger och ljudliga utflykter av Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademis träblåskvintett.

Bland drakar och dragqueens på Konserthuset Stockholm
Regi och manus: Petter Wallenberg

Skådespelare och manus: Inga Tvivel (Jan Ericson)

Musiker: Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademis träblåsensembleSpellängd: 30 minuter.

Ålder: 3-5 år
Speltillfällen på Konserthuset Stockholm vår 2022:
Fredag 25 februari 2022 kl 09.30Fredag 25 februari 2022 kl 11.00Lördag 26 februari 2022 kl 11.30 Lördag 26 februari 2022 kl 13.00
Mer info här:https://www.konserthuset.se/om-oss/lyssna/lyssna-lasning/bland-drakar-och-dragqueens/

Med stöd från Musikverket och Stockholm stad.

Annons