Utsedd till Årets folkbildare av Stockholms stad!

Kulturföreningen Mums grundare och konstnärlige ledare Petter Wallenberg har vunnit Stockholms stads pris som Årets folkbildare 2022🙂

Juryns motivering:

“Petter gör genom sitt arbete med Bland drakar & dragqueens en stor insats för folkbildningen i Stockholm. Främst genom verksamheten där kända svenska dragshowartister högläser lättlästa klassiker för personer med funktionsvariationer. På ett lekfullt sätt hittar han nya vägar att göra litteratur mer lättillgänglig för alla människor och bidrar på så sätt även till nya perspektiv i den litterära världen. Petter driver också studiecirklar för unga HBTQI-personer i Stockholmsområdet. Genom dessa olika folkbildningsinsatser bidrar Petter till en mångfald och bredd både inom folkbildningsvärlden och i kulturlivet i Stockholm.”

Foto: Olav Holten

Annons