Vi har fått pris!


Vi är stolta att meddela att vår grundare Petter Wallenberg har tilldelats ett pris från The International Lesbian and Gay Cultural Network!

2017 grundade Kulturföreningen MUMS och Wallenberg teaterproduktionen Bland drakar och dragqueens, där kända svenska dragshowartister framför sagor och föreställningar för barn. Sedan dess har den turnerat oavbrutet till bibliotek, skolor, teatrar och dagliga verksamheter i hela Sverige. Teateruppsättningarna använder konstformen dragshow i kombination med litteratur, dramatik, musik och dans, och publiken är barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer.
Det senaste året har Bland drakar och dragqueens slagit publikrekord på över 150 shower (!) och haft premiär för sin nya föreställning som är skriven och regisserad av Wallenberg, med levande musik spelad av Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi. Föreställningen sålde ut Konserthuset Stockholm hela nio gånger!
Och precis när det verkade som att det inte kunde bli bättre fick Wallenberg det här priset för sitt arbete med Bland drakar och dragqueens. Motivationen lyder:Foto: Peter Knutson

”för att teater – drama, komedi, sång, dans – är bland de mest kraftfulla vapnen mot diskriminering, intolerans, homofobi, tystnad och osynlighet.”

Petter Wallenberg säger:

“Jag vill dela detta fina pris med våra fantastiska skådespelare Inga Tvivel (Jan Ericson), Björta (Björn Törnblom) och Tant Henrik (Henrik Johansson), för att de är så fantastiska, begåvade och briljanta. Utan er skulle detta inte vara möjligt! Och till alla fina människor som fortsätter att ge oss sitt stöd och kärlek säger jag: Tack från hela mitt hjärta! 💕

Foto av fantastiska Peter Knutson

Annons