Rainbow Riots Festival!

rainbow riots festival flyerVärldspremiär för Rainbow Riots Festival under Prideveckan – för första gången i världshistorien uppträder ugandiska, jamaicanska och malawiska hbtq-artister internationellt! Dessutom blir det workshops och seminarier där ni får veta mer om livet som queer i några av världens mest hbtq-fientliga länder.

Här hittar ni alla programpunkter:

Artisten och aktivisten Petter Wallenberg är aktuell med albumet Rainbow Riots som han skrivit och producerat i samarbete med queera röster från världens farligaste länder för HBTQ-personer. Albumet har uppmärksammats över hela världen. BBC World har lyft fram det, liksom australiensiska nyheter och all världens hbtq-press. Brittiska magasinet Dazed kallade Rainbow Riots “den internationella queeraktivismens höjdpunkt”. Nu kommer de till Sverge som första ugandiska, jamaicanska och malawiska hbtq-artister som någonsin uppträtt internationellt, för Rainbow Riots Festival. Det blir uppträdande både på Stockholm Prides huvudscen, i paraden och på ett eget Rainbow Riots event på Debaser. Dessutom bjuds det in till samtal och workshops i Pride House i Kulturhuset och i Pride Park där det går att möta dessa pionjärer.

Hela veckan kommer Petter Wallenberg och hans ugandiska team dessutom att sköta Svenska Institutets Instagram-konto. Från att ha levt i livsfara får de medverkande i projektet nu alltså en internationell publik.

Programpunkter för Rainbow Riots Festival under Prideveckan – Mån 31:a juli – 6:e augusti:

Onsdag 2:a august: Drinken Rainbow Riots lanseras på gaybaren Side Track, Wollmar Yxkullsgatan 7. Intäkterna går till organisationen Rainbow Riots kommande projekt för att stödja den ugandiska hbtq-rörelsen.

Torsdag 3:e augusti kl 16:00: Workshop om queer rap med Petter Wallenberg och gay-aktrivisten och rapparen Mistah Majah P från Jamaica och Jwl B, ena halvan av lesbiska rapparna Yo Majesty från USA i Pride HouseKulturhuset.

Fredag 4:e augusti kl 14:00: Presentation, filmvisning och samtal om Rainbow Riots med Petter Wallenberg och det ugandiska teamet i Pride HouseKulturhuset

Fredag 4:e augusti kl 17:05: Samtal om Rainbow Riots med Petter Wallenberg och det ugandiska teamet på scenen Regnbågen i Pride Park

Fredag 4:e augusti kl 19:30: Rainbow Riots LIVE uppträdande med Petter Wallenberg och gästartisterna Brayo Bryans, Nemo och Madame J från Uganda, Mista Majah P från Jamaica, Ivy B från Malawi, Nomai från Senegal och Grace La Face och Jwl B från USA på stora scenen i Pride Park

Lördag 5:e augusti 13:00: Rainbow Riots har ett eget flak i Prideparaden och uppträder med albumet under hela paraden

Lördag 5:e augusti 21-03: Mums Mums PridefestDebaser Strand, Hornstull Strand 4, där det kl 23:00 blir Rainbow Riots LIVE med uppträdande med Petter Wallenberg och gästartisterna från Uganda, Jamaica och Malawi. Dessutom uppträder Jwl B + House of Wallenberg. Per Qx, Petter Wallenberg, Lucky Slut Bonita, Carnita Molida och Shade Bornbitter dj:ar.  Kvällens värdinnor är dragqueens från hela världen!

Rainbow Riots Festival arrangeras med stöd från SI, Musikverket, Stockholm Stad and Stockholms läns landsting

Annons